Gibannyica (szerb rétes)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • fél kg réteslap
  • fél kg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 6 tojás
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kanál olaj a tészta tetejére és aljára

Elkészítés:

A réteslapból kettőt félreteszünk, a többit összetépkedjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejfellel, az 2 dl olajjal, sóval, cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrós masszához adjuk a széttépkedet réteslapot és óvatosan belekeverjük a habot. Az egyik réteslapot letesszük a tepsi aljára, belesimítjuk a masszát, majd befedjük a másik réteslappal. Megkenjük olajjal, megszurkáljuk tűvel és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd megerősítjük 175 fokra és így sütjük 10 percig. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk. #Megjegyzés: A tépkedés egy kicsit sokáig tart, de ez az étel sajátossága. Előételnek kitűnő.

Hasonló receptek

Káposztás sztrapacska

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Teljes kiőrlésű kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: