Gibannyica (szerb rétes)
Hozzávalók:
- fél kg réteslap
- fél kg túró
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 6 tojás
- 1,5 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál olaj a tészta tetejére és aljára
Elkészítés:
A réteslapból kettőt félreteszünk, a többit összetépkedjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejfellel, az 2 dl olajjal, sóval, cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrós masszához adjuk a széttépkedet réteslapot és óvatosan belekeverjük a habot. Az egyik réteslapot letesszük a tepsi aljára, belesimítjuk a masszát, majd befedjük a másik réteslappal. Megkenjük olajjal, megszurkáljuk tűvel és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd megerősítjük 175 fokra és így sütjük 10 percig. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk. #Megjegyzés: A tépkedés egy kicsit sokáig tart, de ez az étel sajátossága. Előételnek kitűnő.
Hasonló receptek
Borkrémes mazsolás sült tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes
Reform gyümölcskenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Cukormentes
Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes, Laktózmentes, Mogyorómentes