Köményes sósrúd

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 120 g margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csapott teáskanál só
  • 2 csapott teáskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
  • 100 cm3 tej vagy víz
  • 1 db tojás
  • megkenni a tészta tetejét
  • köménymag
  • megszórni a tészta tetejét.

Elkészítés:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint és beleszórjuk a sütőport, sót, és az őrölt köményt. Ehhez adjuk, a tejfölt és a tejet, majd jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztából cipót formálunk, melyeket 10-20 percig pihentetünk. A nyújtást követően felvágjuk, a tészta tetejét a kikevert teljes tojással megkenjük és megszórjuk egész köménymaggal. 180-220°C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Amerikai fánk

Tésztaféle, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tésztába göngyölt virsli

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi nudli eperlekvárral

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: