Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 adaghoz: 2 szelet csirkemell
  • 3-4 csirkemáj
  • 2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa
  • 1 tojás
  • egy kis fej vöröshagyma fele
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szelet paradicsom
  • 5 dkg mozzarella
  • reszelt trappista a szóráshoz
  • olívaolaj
  • bors
  • majoránna vagy kakukkfű

Elkészítés:

A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük. A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük és a májhoz öntjük. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk. Belekeverjük a zabkorpát és -pelyhet. Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát és ne legyen folyós. Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük. Ha máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk. A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket és a reszelt sajttal meghintjük. 190-200 fokos sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Csirkemell a la pannónia

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Májpuffancs

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Göngyölt pulykamell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: