Cseresznyés jégdesszert
Hozzávalók:
- 35 dkg cseresznye
- 5 dl aludttej vagy joghurt
- 6 evőkanál zabpehely
- 4 gombóc vanilia fagylalt
Elkészítés:
A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. Turmixgépben pépesítsük, majd apránként adjuk hozzá az aludttejet, a zabpelyhet és a fagylaltot. Töltsük poharakba és tegyük hűtőszekrénybe 1 órára. Ízlés szerint cukrozott tejszínhabbal is díszíthetjük. a cseresznyét pépesítés előtt áztassuk cseresznyepálinkába
Hasonló receptek
Kuglóf
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Berliner
Desszert, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Csokipuding házilag (laktózmentes)
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes