Csirkehúsos egytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,25 dl fehérbor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál bors
  • 1 kiskanál töröttpaprika
  • 1 doboz konzervkukorica (280 g)
  • 4 evőkanál tejszín

Elkészítés:

A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra. Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk. Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt és együtt főzzük. Ízesítjük és tálaljuk. Vajon forgatott rizs vagy bagette illik hozzá.

Hasonló receptek

Rozmaringos sült csirke

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-sajtos lecsó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: