Csirke sajtbundában

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os csirke
  • 2 póréhagyma
  • 1 zeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szegfűszeg
  • 1 csokor (kakukkfű
  • babérlevél
  • petrezselyem) vegyes fűszernövény
  • 3 liter víz
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A pórét és a zellert megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a csirkét és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pekingi pulykaérmék vadrizzsel

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: