Citromos csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 15 dkg füstöltsonka
- szerecsendió
- 1 citrom
- só
Elkészítés:
Egy citromot héjastul, vékonyan felszeletelünk. A csirkét megmossuk, mérsékelten besózzuk, szerecsendióval ízesítjük és a citromkarikákkal elvegyítve egy órát pihentetjük. Végül tepsibe rendezzük, beborítjuk vékony füstöltsonka szeletekkel és a tetejére is karikázunk a citromot. A sütőben 40-45 perc alatt ropogós pirosra sütjük. (Gázsütőben először fél órát alufólia alatt süssük.)
Hasonló receptek
Mézes csirkemell kapros túróval töltve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tejszínben pácolt rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Almával és sörrel sült csirke
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes