Sonkás alagút
Hozzávalók:
- 1 nagy tubus light majonéz
- 3 dl tejföl
- 1 húsleveskocka (vagy amilyen van otthon)
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 főtt tojás
- 2 csemege uborka
- 1-2 főtt sárgarépa
- 10 dkg párizsi (vagy ami a hűtőben van felvágott)
- 20 dkg csirkemell sonka (vagy 2 csomag)
- esetleg 3 virsli
- illetve bármivel fel lehet turbózni
- bármit beletehetsz
- ami otthon van
Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, a virslit, (ill. az összes pluszt) kis kockára vágjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amikor langyosra hűlt feloldjuk benne a zselatint, ismét forrásig melegítjük, majd amikor kissé lehűlt a tejfölös masszával elkeverjük és hozzáadjuk az összekockázott mindenfélét. őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, majd sokával kirakjuk és ebbe öntjük a masszát. Majd betakarjuk sonkával. Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos spagetti
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsófőzelék sült virslivel (update 1)
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes