Zöldséggel töltött csirkecombok
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 100 g sárgarépa
- 50 g petrezselyemgyökér
- 50 g zellergumó
- 50 g zöldborsó
- 50 g zöldbab
- 2 tojás
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen. A bőr alá nyúlunk és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük. Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.
Hasonló receptek
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött sertéskaraj
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkeméjjal töltött gomba
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes