Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg sült/főtt hús
- 20 dkg ecetes uborka
- főtt
- füstölt nyelv/sonka
- 30 dkg főtt burgonya
- 30 dkg alma
- tartármártás
- 3 főtt tojás
- őrölt bors
- mustár
- citrom
- só
Elkészítés:
A húst, a héjában főtt burgonyát, a meghámozott uborkát, az almát és a főtt tojást egyenletes csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, mustárt, citromlevet adunk hozzá, majd összekeverjük a tartármártással. A tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet / sonkát szórunk. Ha kész, pár órát hűtőben érleljük.
Hasonló receptek
Virslisaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes burgonyasaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tzatziki saláta candidás módra
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes