Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg sült/főtt hús
- 20 dkg ecetes uborka
- főtt
- füstölt nyelv/sonka
- 30 dkg főtt burgonya
- 30 dkg alma
- tartármártás
- 3 főtt tojás
- őrölt bors
- mustár
- citrom
- só
Elkészítés:
A húst, a héjában főtt burgonyát, a meghámozott uborkát, az almát és a főtt tojást egyenletes csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, mustárt, citromlevet adunk hozzá, majd összekeverjük a tartármártással. A tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet / sonkát szórunk. Ha kész, pár órát hűtőben érleljük.
Hasonló receptek
Narancsos Tonhalas Salata
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rizssaláta csirkehússal
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes