Burgonya csőben sütve

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és töröljük szárazra, majd uborkagyalun vékony szeletekre szeleteljük. A sütőt melegítsük 200 fokra. A fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk ketté. Egy alacsony falú, tűzálló felfújtformát kenjük ki a fokhagymával. A burgonyaszeleteket rétegezzük a formába, sózzuk, borsozzuk. A tejet keverjük össze a tejszínnel és öntsük a burgonyára. Süssük kb. 45 percig. Akkor lesz kész, ha a burgonya megpuhult, felszívta a folyadékot és szépen megpirult a teteje.

Hasonló receptek

Rakott karfiol

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött burgonya májjal

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkával töltött gomba

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: