Burgonya csőben sütve

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és töröljük szárazra, majd uborkagyalun vékony szeletekre szeleteljük. A sütőt melegítsük 200 fokra. A fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk ketté. Egy alacsony falú, tűzálló felfújtformát kenjük ki a fokhagymával. A burgonyaszeleteket rétegezzük a formába, sózzuk, borsozzuk. A tejet keverjük össze a tejszínnel és öntsük a burgonyára. Süssük kb. 45 percig. Akkor lesz kész, ha a burgonya megpuhult, felszívta a folyadékot és szépen megpirult a teteje.

Hasonló receptek

Sajtos-spenótos lasagne

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Székelykáposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott kenyér

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: