Narancsos sonkasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg gépsonka
- 30 dkg narancs
- 50 dkg zeller#A pácléhez: 2 tojássárgája
- 1 dl olaj
- 2 dkg kovászos uborka
- 1 dl narancslé
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A narancsot és a zellert meghámozzuk. A narancsot kis kockákra, a zellert finommetéltre, a gépsonkát metéltre daraboljuk. A kovászos uborkát lereszeljük. A zellert forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a páclét: a tojássárgából az olajjal majonézt keverünk, hozzáadjuk a reszelt kovászos uborkát, a narancslevet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tejszínhabot és belekeverjük. Az elkészített pácléhez adagoljuk a feldarabolt anyagokat, s pár órát a hűtőben érleljük.
Egy adag energiatartalma: 484 kcalSzénhidrát: 15,8
Hasonló receptek
Ananászos tonhal saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrós sonkarolád kapros salátában
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes