Rakott Burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 6db tojás
- 20 dkg krinolin
- 4 dkg gyulai (gyári szeletelt)
- 1 pohár tejföl (12%)
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 2. Egy tojást nyersen hagyunk, a többit keményre főzzük (érdemes előre megfőzni, mert akkor könnyebben tisztítható, de felhasználhatjuk a húsvéti ?locsolós? tojásokat is). 3. A krinolint és a tojásokat is karikára vágjuk. 4. Kiolajozott tepsibe leterítjük a főtt burgonya felét, rárétegezzük először a főtt tojás karikákat (gyengén megsózzuk), majd a krinolin karikákat, végül a gyulai kolbász szeletkéket, amelyek íze majd a ?hagyományos rakott krumpli? illúzióját adják. 5. Ezután a maradék főtt burgonyát tesszük felső rétegnek. 6. A félretett nyers tojást összekeverjük a tejföllel és a burgonya tetejére simítjuk, majd forró sütőben átsütjük.
Hasonló receptek
Brokkolis quiche
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
juhsajtos burgonyaszuflé
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes