Gombás-sonkás omlett
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 5 dkg főtt sonka
- 5 dkg camambert sajt
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 4 tojás
- 2 evőkanál tej
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a sonkát kisebb darabokra tépkedjük. A Camambert sajtot szeletkékre osztjuk. A gombát kevés vajon megpirítjuk. A tojást tejjel, sóval felverjük. Forró zsiradékon megsütjük. Az alsó részt hagyjuk megszilárdulni, ráterítjük a tölteléket. (Nem kell a tojást teljesen átsütni, akkor ízletes, ha a felület fénylik, amikor a tojáslepényt összehajtjuk.) Rövid ideig átforrósítjuk, a tányérra csúsztatjuk, összehajtjuk.
Hasonló receptek
Tök lecsó
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj tejben párolva
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrógombóc sajtmártással
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes