Liechtensteini Homár saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyes adag
  • 60 g csiperkegomba
  • 15 ml vaj
  • 450 g főtt
  • kockára vágott homár hús
  • 80 ml szűz olíva olaj
  • 45 ml citromlé
  • 3 ml száraz mustár
  • 1 ml (mindegyikből) só
  • bors
  • paprika
  • 250 ml tejszín
  • 4 salátalevelek
  • 1 vöröshagyma karikára vágva

Elkészítés:

Megmossuk a gombákat, száraitól megtisztítjuk. Egy serpenyőben forró vajban megsütjük. A főtt homár húst egy edénybe tesszük. Összekeverjük az olajat a citromlével, mustárral és fűszerekkel. Felverjük a tejszínt, majd belekeverjük a fűszeres citromlét. Ráöntjük a homárra. Lehűtjük. Nagyon hidegre hűtött tányérokra rakjuk a saláta leveleket. A homárból teszünk rá egy adagot. A sült gombával és hagymakarikákkal díszitve tálaljuk.

Hasonló receptek

Sonkás fejessaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás sajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: