Karfiolos pulykatokány

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacombfilé
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • fél dl olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.

Hasonló receptek

Mézes csirkemell kapros túróval töltve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Libamáj római tálban

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: