Sonkás túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 10 dkg vaj
- 20 dkg főtt
- füstölt sonka
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A juhtúrót a vajjal habosra keverjük. A sonkát egészben apró kockákra vágjuk és a finomra aprított metélőhagymával együtt a túróba dolgozzuk. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük, majd kis gombócokat formálunk belőle, amiket az apróra vágott petrezselyem és a frissen őrölt bors keverékébe forgatunk. Pirítóssal és hónapos retekkel kínáljuk.
Hasonló receptek
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Császárspagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes