• TERBISIL 10 mg/g krém (1x15 g) adatlap

    1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TERBISIL KRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

    A Terbisil krém gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák.

    A Terbisil krém a bőr gombás fertőzéseinek helyi kezelésére szolgál, külsőleg.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Richter Gedeon
    Hatóanyag: terbinafine
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    A következő testtájakon alakulhatnak ki gombás fertőzések:

    - A láb gombás fertőzése elsősorban a lábujjak közét támadja meg, onnan továbbterjedhet a talp, talpszélek és a lábfej bőrére. Az egyik vagy mindkét lábat érintheti. A következő tüneteket lehet észlelni: gyulladás, berepedezés, hámlás, kellemetlen viszketés. Súlyosabb esetben a bőrfelszínen hólyagocskák, nedvedző hámhiány és fájdalmas, mély repedések alakulnak ki.

    - Gombás körömfertőzés (a gombák a köröm anyagában és alatta szaporodnak), a köröm megvastagodik, elszíneződik. Amennyiben ilyen jeleket vesz észre, feltétlenül forduljon kezelőorvosához, mivel az ilyen típusú fertőzések kezelésére a Terbisil krém nem alkalmas.

    - Testhajlatok gombás fertőzései kialakulhatnak az összefekvő bőrfelületeken. Ilyenek a lágyékhajlat, combok összefekvő részei, farpofák, mell alatti területek, hónalj. A bőrön élénkvörös, éles határú, nedvedző, a szélén hámló szegéllyel terjedő gyulladás. Előfordul, hogy a hajlat mélyén a bőrfelszín ellazul, nedvedző hámfosztott területek, fájdalmas berepedezések alakulnak ki.

    - A bőr felületes gombás fertőzése bárhol kialakulhat. A gombás fertőzés kör alakú, éles szélű élénkvörös, hámló vagy nedvedző viszkető gyulladt terület, ami később kezelés nélkül gyűrű vagy kokárda alakúvá válik, a középső rész gyógyulása és a széli terjedés miatt.

    - A felületes gombás fertőzés egy másik formájára a törzs bőrén jelentkező hámló barnás foltok jellemzők, amelyek a napsütés hatására fehér foltokká alakulnak. (ún. pityriasis versicolor). Különösen izzadásra hajlamos, vagy meleg, párás helyen dolgozó személyeknél nagy kiterjedésű lehet.

    Amennyiben nem biztos bőr problémájának jellegében, kérjük, kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt a Terbisil krémet használná.

    2. TUDNIVALÓK A TERBISIL KRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTT

    Ne alkalmazza a Terbisil krémet

    • ha allergiás (túlérzékeny) a terbinafinra vagy a Terbisil krém egyéb összetevőjére.
    • ha nem biztos bőrproblémájának jellegében, kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt a Terbisil krémet használná.
    • terhességben és szoptatás ideje alatt kérje ki kezelőorvosa tanácsát.
    • 12 éven aluli gyermekek esetében kevés tapasztalat áll rendelkezésre a Terbisil 10 mg/g krémmel, ezért a készítmény nem javasolt ezen korcsoportban.

    A Terbisil krém fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

    A Terbisil krém kizárólag külsőleg alkalmazható. Szembe való jutását el kell kerülni. Ha a krém véletlenül a szembe kerülne, azt bőséges vízzel ki kell mosni, szükség esetén szemész szakorvoshoz kell fordulni.


    További gyógyszerek terbinafine hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Gombaellenes szerek kategóriában

    Új keresés