NEUROGERLON oldatos injekció adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a NeurogerloN oldatos injekció és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A NeurogerloN oldatos injekció a B1-, B6- és B12-vitaminok kombinációját tartalmazza; ezek különösen fontosak az idegrendszer anyagcseréjének a normális működéséhez. Minden más vitaminhoz hasonlóan a táplálék fontos összetevői, amelyeket a szervezet saját maga nem tud előállítani.

Az idegrendszeri zavarok kezelésében a B vitaminok úgy hatnak, hogy ellensúlyozzák a rendellenességeket kísérő B-vitamin-hiányt, és serkentik az idegszövet természetes gyógyulási folyamatait. 

A NeurogerloN oldatos injekciót súlyos B-vitamin-hiány okozta idegrendszeri zavarokra használják, ha a szájon át adott kezelés nem elegendő.

2.Tudnivalók a NeurogerloN oldatos injekció alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a NeurogerloN oldatos injekciót:

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: G.L. Pharma GmbH

Hatóanyag: thiamine hydrochloride
pyridoxine hydrochloride
cyanocobalamin

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

ha allergiás a tiamin-hidrokloridra (B1-vitamin), piridoxin-hidrokloridra (B6-vitamin), cianokobalaminra (B12-vitamin), vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

ha a következő szívbetegségek valamelyike fennáll Önnél:  úgynevezett „másodfokú AV-blokk” vagy „akut dekompenzált szívelégtelenség”.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A NeurogerloN oldatos injekció alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A B6-vitamin napi 50 mg feletti adagjainak tartós szedése, ill. a napi 1 gramm feletti B6-vitamin adagok rövidebb ideig tartó szedése kapcsán a kezekben és a lábakban szurkáló, bizsergő érzést figyeltek meg (ezek az úgynevezett perifériás szenzoros neuropátia, ill. paresztézia tünetei). Hogyha Ön szurkáló, bizsergő érzést vagy bármilyen egyéb mellékhatást tapasztal, akkor szóljon az orvosának, aki felülvizsgálja majd az adagolást, és szükség esetén leállítja a gyógyszer alkalmazását. 

Ha figyelmetlenségből vénába (intravénásan) adják az injekciót, illetve kórházban fekvő beteg esetében a tünetek súlyosságától függően, orvosi megfigyelés válhat szükségessé.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek thiamine hydrochloride;pyridoxine hydrochloride;cyanocobalamin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség