CORTEF 10 mg tabletta (100x HDPE tartályban) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CORTEF TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Cortef tabletta hatóanyaga, a hidrokortizon a mellékvesekéreg természetes, gyulladáscsökkentő hatású hormonja, ún. kortikoszteroid (vagy glükokortikoid).

Erős hatású gyógyszer, melyet elsődlegesen a mellékvesekéreg elégtelen működése miatt fellépő anyagcserezavarok gyógyításában hormonpótlásra alkalmaznak. Ezen kívül számtalan gyulladásos megbetegedés pl. reumás-, kollagén-, bőr-, szem-, légzőszervi-, allergiás-, vérképzőszervi-, gyomor-bélrendszeri-, idegrendszeri- és egyéb megbetegedések kezelésére alkalmazható gyógyszer.

2. TUDNIVALÓK A CORTEF TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Cortef-et

- ha allergiás (túlérzékeny) a hidrokortizonra vagy a Cortef tabletta egyéb összetevőjére,

- ha az egész szervezetet érintő, ún. szisztémás gombafertőzésben szenved.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Pfizer

Hatóanyag: hydrocortisone

Normatív TB támogatás: 0%

Közgyógyellátásra adható: igen

EÜ támogatásra adható: igen

EÜ 100% támogatásra adható: igen

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Cortef tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- ha a Cortef-kezelés alatt szokatlan stressz (például baleset vagy műtéti beavatkozás) éri. Ilyen esetben feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, aki megemelheti a Cortef adagját.

- ha fertőzésben szenved, mert ez a gyógyszer csökkentheti a szervezet védekezőképességét és elfedheti a fertőzések tüneteit.

- ha kórtörténetében nem szerepel bárányhimlő vagy kanyaró, illetve az ezek elleni oltás. A kezelés alatt ne érintkezzen bárányhimlős vagy kanyaró fertőzött betegekkel, még akkor sem, ha már átesett ezeken a fertőzéseken vagy korábban megkapta az ezek elleni oltást. Ha mégis kapcsolatba kerülne ezekben a fertőzésben szenvedő beteggel, vagy olyan személlyel, akinél pár nappal később alakul ki a betegség, azonnal keresse fel kezelőorvosát. Ebben az esetben ugyanis a fertőzés kialakulásának megelőzése céljából kezelést kell kapnia.

- ha tüdőgümőkórban (TBC-ben) szenved vagy korábban TBC-s volt,Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek hydrocortisone hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS