Villámcsapás téma

Villámcsapás - Hol vagyunk biztonságban? Mit tegyünk?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-08-13 13:33
Villámcsapás
Országunkban májustól augusztusig tart a villámokban gazdag időszak. Évente négyzetkilométerenként legalább két villám csap le. Magyarországon évente 20-40 embert ér villámcsapás, legtöbbjüket kocogás vagy biciklizés közben.

5 + 1 nyári egészségügyi tévhit

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2022-06-18 15:37
Felhevült testtel nem ugrálunk a vízbe, ez eddig rendben is van, és nagyon helyesen is tesszük. De hogy a medúzacsípésnek emberi vizeletre volna szüksége, hogy gyorsabban gyógyuljon, vagy hogy a légkonditól feltétlenül betegek leszünk, már kevésbé reális.

Áramütés, villámcsapás - Mi a teendő?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021-06-25 13:03
Áramütés
A mindennapi élet során számos veszélyforrás leselkedik ránk, melyek egy óvatlan pillanatban súlyos sérüléseket okozhatnak. Ezen veszélyforrások közül kiemelendő az elektromos áram, melynek hatásai súlyos károsodásokat okozhatnak.

Kocogás közben iPodot hallgatott - Belecsapott a villám

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2010-08-03 20:07
Igaznak bizonyult az állítás, mely szerint az elektromos készülékek (mint az iPod és a mobiltelefon) súlyosbíthatja a villámcsapás testi tüneteit, akár végzetes belső sérüléseket is okozhatnak.
Veszélyes lehet vihar és villámlás közben videojátékot játszani, számítógépen dolgozni vagy vezetékes telefont használni - figyelmeztet egy amerikai kutató a HealthDay című egészségügyi portálon.

Villámcsapás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-06-06 14:11
Kedves doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire veszélyes a villámcsapás abban az esetben, ha a felkarom csontjában be van ültetve egy kb..15 cm hosszú fém darab? Ezt a fémet "megnyertem" egy életre, és érdekelne, hogy villámláskor nagyobb vesz