Téma: Vörös hús

Vörös húsok és belsőségek fogyasztása - Mennyit és hogyan?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2025.07.16. 10:40
Vörös hús
Szervezetünknek szüksége van fehérjékre ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön és működjön, ez jelentős részben állati eredetű táplálékokból valósul meg. A vörös húsok fogyasztása önmagában nem...

A vöröshús-fogyasztás növeli a demencia kockázatát

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2025.09.27. 05:03
Korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy a feldolgozott vörös húsok nagy mennyiségben történő fogyasztása növeli a 2-es típusú cukorbetegség és szív-érrendszeri betegségek kockázatát, most...
A kutatás által alátámasztott életviteli tanács: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús fogyasztása ajánlott a rákkockázat csökkentése érdekében.

A vörös húsok bélfertőzésre hajlamosítanak

Független Hírügynökség - 2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál...