Téma: Vörös hús

Vörös húsok és belsőségek fogyasztása - Mennyit és hogyan?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2025.07.16. 10:40
Vörös hús
Szervezetünknek szüksége van fehérjékre ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön és működjön, ez jelentős részben állati eredetű táplálékokból valósul meg. A vörös húsok fogyasztása önmagában nem...
A kutatás által alátámasztott életviteli tanács: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús fogyasztása ajánlott a rákkockázat csökkentése érdekében.

A vörös húsok bélfertőzésre hajlamosítanak

Független Hírügynökség - 2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál...