Téma: Vörös hús
Vörös húsok és belsőségek fogyasztása - Mennyit és hogyan?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2025.07.16. 10:40

Szervezetünknek szüksége van fehérjékre ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön és működjön, ez jelentős részben állati eredetű táplálékokból valósul meg. A vörös húsok fogyasztása önmagában nem...
Növeli-e a vörös hús fogyasztása a diabétesz kockázatát?
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2023.09.04. 13:12
A vörös hús olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek nem előnyösek, sőt ártalmasak is lehetnek számunkra.
A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre
MTI - 2019.06.05. 10:40
Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.
Vörös hús és stroke: mennyi a még nem ártalmas mennyiség?
MTI - 2011.01.03. 23:23
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
Veszélyesek a feldolgozott húsok? - Kutatás
MTI - 2010.04.21. 16:46
A kutatás által alátámasztott életviteli tanács: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús fogyasztása ajánlott a rákkockázat csökkentése érdekében.
A hasnyálmirigydaganat újabb kockázati tényezője
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.07.30. 22:10
A vörös húsban és a tejtermékekben gazdag étrend növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát – állítja egy amerikai tanulmány.
A vörös húsok bélfertőzésre hajlamosítanak
Független Hírügynökség - 2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál...