Vízsérv téma

Vízsérv csecsemő- és gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Józsa Tamás, gyereksebész és urológus szakorvos

Egyéves kor alatti fiú csecsemőkben gyakori, jóindulatú, jó prognózisú elváltozás a vízsérv (hydrocele). Legnagyobb veszélye abban áll, hogy nyomást gyakorol a herét ellátó erekre, ezáltal annak vérellátását ronthatja.

Herevízsérv - Okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos

A herevízsérv (hydrocele) a herét körülvevő burkok között jelen lévő folyadék kóros felhalmozódása. Keletkezése után többnyire lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat. Cikkünkben a herevízsérv okairól, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről olvashat.

Vízsérv

Vízsérv,Herék,Urológia

Vízsérv esetén a here burkai közt savó gyülemlik fel. Tünete az egyik here fájdalmatlan, fokozatos és egyenletes megnagyobbodása. Maga a here nem lesz nagyobb, csak a folyadékgyülem miatt látszik nagyobbnak. A heresérvvel könnyen összetéveszthető az elváltozás. A vízsérvet általában műtéttel szüntetik meg.

Vízsérv csapolása

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Felnőttkori hydrocele "tulajdonos" vagyok. 4 éve diagnosztizálták, akkor kb. 2*méretű volt a jobb oldalon. Az elmúlt 1-2 hónapban férfi ököl nagyságúra nőtt. Most már kezd fizikai kellemetlenségeket okozni (enyhe nyo

vízsérv csecsemőknél

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Kérem dr. Nő ha módjában áll válaszolni.... Kisfiam herezacskója túlzottan nagy, azt mondták vízsérv. De az talán a legaggasztóbb, h elemlámpával megvilágítottam a "zacskoiját" és heréknek nyomát sem látom.Ezt az orvos is megtette volna (Győr Petz