Véralkoholszint téma

Gyógyszerszedés és alkoholfogyasztás

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Az alkoholfogyasztás a világ minden pontján különleges figyelmet igényel - akár vallási, akár életmódbeli, akár társadalmi okok miatt. Hazánkban borúlátó adatok szerint a lakosság körülbelül 10 százaléka alkoholfüggő.

Ittasság, részegség vagy alkoholmérgezés?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, az egyéni tolerancia következtében. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.

Hogyan számoljuk ki a véralkoholszintet?

WEBBeteg - Marsi Zoltán

Némi matematikai és kémiai fejtörővel bemutatjuk, hogyan számolható ki a véralkoholszint. Kellemes töprengést!

Mi csaphatja be a szondát? Tévhitek a véralkoholszinttel kapcsolatban

WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin

Hazánkban a zéró tolerancia bevezetése sokak körében nagy riadalmat keltett, ugyanis számtalan hiedelem kezdett keringeni a jogosítvánnyal rendelkező emberek körében.

"véralkohol" ismét

Orvos valaszol - Dr. Németh Kinga

Tisztelt Szakértő! A vérminta levételétől számítva, mennyi időn belül kell megvizsgálni, mérni a véralkohol koncentrációt. Pl.: Dr. Bezzegh A. szerint: "párórán át nem változik jelentősen az alkohol koncentrációja." Van -e jogszabály, rendelet

véralkohol szint megállapítása

Orvos valaszol - Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika

T. Szakértő! Mennyi ideig mutatható ki a levett vérmintában lévő alkoholszint? Órában, napokban. Amennyiben egy másik intézményben végzik a vérvizsgálatot, a kezelő, gyógyító kórház zárójelentésén szerepelnie kell -e a más laboratóriumban kimu