• Véralkoholszint téma

    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, az egyéni tolerancia következtében. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.
    WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin, rehab. Szakorvosjelölt
    Hazánkban a zéró tolerancia bevezetése sokak körében nagy riadalmat keltett, ugyanis számtalan hiedelem kezdett keringeni a jogosítvánnyal rendelkező emberek körében.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Az alkoholfogyasztás a világ minden pontján különleges figyelmet igényel - akár vallási, akár életmódbeli, akár társadalmi okok miatt. Hazánkban borúlátó adatok szerint a lakosság körülbelül 10 százaléka alkoholfüggő.
    WEBBeteg - Marsi Zoltán
    Némi matematikai és kémiai fejtörővel bemutatjuk, hogyan számolható ki a véralkoholszint. Kellemes töprengést!
    Orvos valaszol - Dr. Németh Kinga
    Tisztelt Szakértő! A vérminta levételétől számítva, mennyi időn belül kell megvizsgálni, mérni a véralkohol koncentrációt. Pl.:Dr. Bezzegh A. szerint: "párórán át nem változik jelentősen az alkohol koncentrációja." Van -e...
    Orvos valaszol - Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika
    T. Szakértő! Mennyi ideig mutatható ki a levett vérmintában lévő alkoholszint? Órában, napokban. Amennyiben egy másik intézményben végzik a vérvizsgálatot, a kezelő, gyógyító kórház zárójelentésén szerepelnie kell -e a...