Végbéltükrözés téma

Az aranyér kivizsgálása és a végbéltükrözés (rektoszkópia)

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2019-10-26 11:36

Aranyeres panaszokkal a legtöbb beteg nem szívesen fordul orvoshoz, mert kellemetlennek tartja a problémáját, és fél a kivizsgálástól, holott az legfeljebb kényelmetlenséget okozhat. A beteg érdeke, hogy a későbbi szövődmények, illetve a nagyobb fájdalommal járó gyulladás elkerülése érdekében felkeressen egy szakorvost, aki az állapota függvényében megfelelő kezelést javasolhat számára.

Végbélpolip - Válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2018-03-31 13:11

Mi a végbélpolip? Milyen panaszokat okozhat? Mitől alakul ki? Cikkünkben választ kaphat ezekre a kérdésekre, illetve megtudhatja, hogy mik a további teendők abban az esetben, ha a szövettani vizsgálat eredménye szerint a polip jóindulatú.

végbéltükrözés

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó
2013-09-17 13:37

T.dr.Nő/Ur! Egy vizsgálatot kértem (végbéltükrözést) Az eredményem szinte teljesen negatív. A következőket hallottam a vizsgálat alatt: "Ez gyönyörű tiszta! Talán itt mintha lenne pici polip! de nem, az mégsem az....de mégis valami kis polipka.."

Választhatok?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János
2009-06-12 09:27

T.Dr.úr Feleségem végbél tükrözés előtt kérte kezelő orvosát, hogy a "brüsszel"nevü ital/ három liter-óra/ hejett a beöntést választaná, különböző okok miatt: hányinger, cukor betegség, a vizsgálat elhalasztásának lehetősége a nem megfelelő láthatós