Tumor téma

A gerincdaganatok és tüneteik

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2022-07-15 13:03

A gerinc, illetve a gerincvelő megbetegedései közül a daganatos megbetegedések az esetek csak kis százalékát képezik. Más szerv ismert daganata esetén is gondolni kell ugyanakkor gerincáttétre, ha a betegnek gerincérintettségre utaló panaszai vannak.

A csontok, porcok és ízületek daganatai

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2022-05-06 20:33

A csonttumorok inkább gyermek- és fiatal felnőttkorban fordulnak elő. Az egyetlen gyógyulást hozó kezelési módja a sebészi beavatkozás, amely gyakran végtag-amputációval is végződhet. Éppen ezért fontos a betegség korai stádiumában való diagnosztizálása.

Átfogó tudásbázis készült az emlőrákról

rakgyogyitas.hu
2020-12-29 13:23

200 kérdés, 200 válasz az emlőrákról: a Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató portál közérthetően, részletesen kidolgozott cikkekben csaknem minden olyan kérdésre egy helyen válaszol az emlőrákról, ami egy betegben vagy a családtagokban a mellrák diagnózisának pillanatától felmerülhet.

Mit kell tudni a sugárterápiáról?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2019-01-09 17:06

A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A daganatos betegek több mint fele részesül sugárkezelésben. A sugárkezelés során megavolt energiájú, ionizáló sugárzást használnak. A sugárzás következtében az érintett szövetekben károsodik az örökítő anyag (DNS), így csökken a daganatos sejtek szaporodása.

Tumor vagy ciszta: Mi a különbség?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2017-11-02 13:11

Mi a különbség a tumor és a ciszta között? Egy ciszta lehet rákos?

A pajzsmirigyrák három tünete

WEBBeteg, otvenentul.hu
2017-07-10 18:56

A pajzsmirigyrák korai észlelése életmentő lehet. Ráadásul akár kézzel is kitapintható a rendellenesség. A pajzsmirigy belső elválasztású mirigy, melyen óránként a test teljes vérmennyiségének kétharmada áramlik keresztül.

A Burkitt-limfóma okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
2016-09-15 10:05

A Burkitt-limfóma egy daganatos betegség, amely a rosszindulatú (malignus) Non-Hodgkin-limfómák közé tartozik. Különösen gyakori Közép- és Kelet-Afrikában, valamint HIV-fertőzöttek körében.

Kell-e félnünk a húsoktól?

TÉT Platform Egyesület
2015-10-27 14:50

Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és jobban járunk-e, ha holnaptól vegetáriánusok leszünk?

A legtöbb áldozatot szedő daganatos betegségek

Medipress
2014-03-01 14:21

Félelem és rettegés lesz úrrá az emberen, ha rákkal diagnosztizálják, mivel a rák gyilkos természete miatt a második legtöbb életet követelő halálos betegség. Ha korán is felismerik és a legújabb kezeléseket alkalmazzák, még mindig nem biztos a gyógyulás.