Tisztálkodás téma

A túlzott sterilitás allergiához vezethet

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Napjainkra általánosan elterjedt az az elmélet, hogy a túlzott sterilitás, az allergizáló faktoroktól való nagymértékű óvakodás nem segíti elő az allergia kialakulásának csökkenését, sőt, az allergiára való hajlamot fokozza.

Életmódtanácsok vizelet inkontinencia esetén

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A vizelet inkontinencia nem mindig előzhető meg, kialakulásának valószínűsége, illetve a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód módosításával.

Mi befolyásolja a hosszú életet?

Több mint TestŐr

Nem csak az egészséges életvitel járul hozzá, hogy a mai emberek egészségesebbek és hosszabb ideig élnek, mint száz évvel ezelőtt. Az élettartam hosszához a gyógyszerek és az orvosi felfedezések mellett a tisztálkodási szokások fejlődése is hozzájárult, így a kórokozók, fertőzések terjedése is csökkent.

A bőr természetes pH-értékének beállításában nagy segítségünkre lehetnek a megfelelő tisztálkodószerek

Több mint TestŐr

A bőr természetes savköpenye és a hüvely erősen savas vegyhatása (pH 4) gondoskodik a biológiai és bakteriológiai védelemről.

Intim higiénia

Több mint TestŐr

Nagyon fontos odafigyelnünk az intim területek tisztántartására is, ez épp olyan fontos, mint ahogy az arcunkat és kezünket is megmossuk egy-egy hosszabb nap után.

Kézhigiénia az ünnepek alatt - Mire ügyeljünk a karácsonyi időszakban?

well pr

Közelednek az ünnepek és már mindenki karácsonyi lázban ég. Megtelnek az utcák, a karácsonyi vásárok és az üzletek. Ilyenkor azonban nem csupán az emberek nyüzsögnek mindenfelé, hanem a baktériumok számára is briliáns ez az időszak arra, hogy minél sűrűbben cseréljenek gazdát.

A túlzásba vitt tisztálkodás betegséghez vezethet

Medipress

Kutatók eredményei azt sugallják, hogy aki túlságosan tisztaságmániás, az könnyebben megbetegedhet.