Terheléses vércukorvizsgálat téma

Terheléses vércukorvizsgálat (OGTT)

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus

Miért végeznek terheléses vércukorvizsgálatot? Mire ügyeljen a vizsgálat előtt? Hogyan zajlik? Mire számíthat? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a terheléses vércukorvizsgálattal kapcsolatban.

A magzat fejlődése a hatodik hónapban

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

A 24. hét után született babáknak már van esélyük a túlélésre, még ha nagy is a károsodások kockázata. Ebben az időszakban már intenzíven érezhetők a magzat mozgásai is.

Terheléses cukorvizsgálat (OGTT)

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus, Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A vizsgálat a panaszokat még nem okozó cukorbetegség, az azt megelőző állapot (az úgynevezett csökkent glükóztolerancia, IGT) és a terhességi cukorbetegség felismerésére szolgál.

Vércukor-terhelés kismamáknál

Dr. Vándorfi Győző, belgyógyász, diabetológus, lipidológus főorvos, Vanderlich Egészségcentrum

A terhes gondozás során a diabétesz rizikófaktorral rendelkező kismamákat figyelemmel kísérjük, akkor is, ha a kora terhességben nem sikerült eltéréseket kimutatni. A 24. - 28. terhességi hét közötti időszakban minden terhesnél vércukor-terhelést végzünk.

Meddőség és inzulinrezisztencia

Orvos valaszol - Dr. Ábel Tatjána

Tisztelt Dr Nő/Úr! Párommal babát szeretnénk, mivel nem jött össze, léptünk. 2013 márciusi vérvételem eredménye: éhgyomri plazma glükóz 4, 9 mmol/L, Glukoz terhelés 60 perces: 7, 8 mmol/L, Glukóz terhelés 120 perces: 5, 5 mmol/L. SE Inzulinom 50,

Terheléses vércukor vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Brasnyó Pál

Tisztelt Hölgyem/Uram! Reggelente felkelést követően ha nem eszem max 1 órán belül reggelti nem érzem jül magamat ájulásérzés stb. Nagyon kellemetlen, Azt mondták, hogy lehet, hogy inzulinrezisztenciám van, melyet egy terheléses vércukor vizsgálat

Terheléses vércukor vizsgálat

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Milyen az a terheléses vércukor vizsgálat? Miből áll? Mi az a Glucosum, amit meg kell inni? Miért kell meginni? Mi derülhet ki a végeredményből? 40 éves asszony vagyok.