Teljesítménynövelés téma

Figyelem! Kerülje el ezt a teljesítményfokozót!

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - 2016-05-27 11:25
Az utóbbi időben több olyan internetes írás látott napvilágot, amelyek a tanulás, a koncentráció fokozására használt, a lakosság által leginkább okosdrog néven ismert modafinil hatóanyagú gyógyszerekkel foglalkoztak. A cikkek hatására megnőtt e készítmények illegális forgalma, a NAV az elmúlt hetekben több száz modafinil hatóanyagú gyógyszercsomagot foglalt le a repülőtéren.

Étrend-kiegészítés holisztikus szemlélettel

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-12-02 18:37
Ember legyen a talpán, aki eligazodik a hatalmas étrend-kiegészítő piacon, ahol szinte minden elérhető. De vajon melyek a legfontosabb szabályai az étrend kiegészítésének, és hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a hasznos anyagok befogadására? A kérdésről az Oxygen Medical táplálék-kiegészítés specialistája, dr. Bakanek György beszélt.

A táplálkozás jelentősége labdarúgóknál

Sportorvos.hu - 2011-02-04 17:23
A hosszú hónapokon át tartó, kemény edzésmunkát "agyon lehet ütni" a kedvezőtlen étkezéssel, és a hiányos folyadékfogyasztással. Ahhoz, hogy a labdarúgó a kétszer 45 perces mérkőzés alatt maximális teljesítményt nyújtson, a megfelelő táplálkozásnak és folyadékpótlásnak kitüntetett szerepe van. Lássuk, milyen főbb ismérvekkel jellemezhető a világ legnépszerűbb sportága.

Dopping: Sportágak és eredmények

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2011-01-06 07:36
Ma iszonyúan dopping-fertőzött a sportvilág- állítja Dr. Bakanek György a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium tagja, a MOB Orvosi Bizottságának meghívott tagja, nőgyógyász, életmód-szaktanácsadó, doppingszakértő, aki a Debreceni Sportcentrum vendége volt. Lehet-e ma dopping nélkül világszínvonalon is eredményes egy sportoló? Hogyan táplálkozzon a minél jobb eredményhez?

Magaslati edzés - Oxigén bármi áron?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010-06-17 02:54
A sportteljesítmény a szervezet oxigén szállítási rendszerétől függ. Ennek kapacitását több módon is lehet növelni.

Izomépítés mozgás nélkül?

Független Hírügynökség - 2008-08-02 19:10
Amerikai tudósok hamarosan előállnak egy olyan tablettával, amely az intenzív mozgás izomépítő és zsírégető hatását adhatja meg azoknak is, akik egy ujjukat sem mozdítják meg. Erről a Cell című tudományos lapban jelent meg beszámoló, amelyet pénteken ismertetett a BBC brit közszolgálati rádió és tévé internetes honlapja.

A tudósok ötöde teljesítménynövelőt szed

Független Hírügynökség - 2008-04-10 09:17
A tudósok húsz százaléka elismerte, hogy teljesítménynövelő gyógyszereket szed, méghozzá nem orvosi célokra - derült ki a Nature című brit tudományos hetilapból szerdán.