Tej téma

Tej és tejtermékek: Ön tudta?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. Ennek oka, hogy a tejben és tejtermékekben számos értékes tápanyag - fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok - található, melyekre a szervezetnek szüksége van, bizonyos összetevői (kalcium) pedig ebből az élelmiszercsoportból hasznosulnak a legjobban. A tej és tejtermékek minden korcsoport számára ajánlottak, különösen a növekedésben lévő gyerekeknek az erős, egészséges fogak és a megfelelő csonttömeg kialakulása érdekében.

Csapdák az étkezésben - Tévhitek az egészséges táplálkozásról II.

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A saját és családunk egészségének megőrzése érdekében fontos a tudatos vásárlás. Az összetevőket kötelező a csomagolásokon feltüntetni, ezt mindig érdemes elolvasni.

A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológust, a JóAlvás Központ orvosát az elalvást segítő táplálkozási szokásokról kérdeztük.

Nem mindegy, hogy milyen élete volt annak az állatnak, aminek a húsát, tejét fogyasztjuk!

Több mint TestŐr

Az állatok életminősége nagyban hozzájárul a bennük keletkező tápláló vagy éppen romboló összetevőkhöz. A nagyipari mennyiségben tenyésztett és tartott állatok húsában, tejében bizonyítottan stresszhormonok keletkeznek, amiket a feldolgozás után is tartalmaz az élelmiszer. Épp ezért fontos lenne, hogy az állatok tenyésztése, illetve tartása úgynevezett boldogállat-tartásban történjen.

A laktózmentes táplálkozás szabályai

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Mi a tejcukor-érzékenység? Hogyan diagnosztizálható? Mi jelenthet megoldást? Laktózérzékenyként hogyan juthat hozzá a szükséges kalciumhoz?

Hozzátáplálási kisokos

orvostkeresek.hu

Dr. Polgár Marianne, gyermek gasztroenterológus válaszai a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

UHT tejek buktak el a vizsgálaton, kivonják őket a forgalomból

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Újabb eredményt hoztak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tejpiaci ellenőrzései. A NÉBIH laboratóriumaiban 48 UHT tej tételt vizsgáltak meg mintegy 200 paraméterre.

A tej rendkívül hasznos folyadék

Több mint TestŐr

A tej nagyban tartalmaz kalciumot, emiatt pedig rendkívül hasznos folyadék az emberi szervezet számára.

Szükségünk van a tejre!

TÉT Platform Egyesület

Az utóbbi hetek egyik legtöbbet említett élelmiszere a tej. Azt még nem tudhatjuk, emelkedik-e majd a fogyasztása, ha majd kisebb adó terheli, de számos pozitív tulajdonsága miatt érdemes lenne gyakrabban a kosarunkba tenni. A tej világnapja kapcsán néztük meg, miért hasznos számunkra.

A tej: 10 kérdés, amelyekre itt a válasz!

WEBBeteg - T. A., újságíró

Naponta legalább fél liter tej vagy ennek megfelelő minőségű tejtermék elfogyasztása javasolt, amellyel a napi ajánlott kalciumbevitel nagy része fedezhető - olvasható az ajánlásban. Mi a helyzet azokkal, akik nem bírják a tehéntejet? Házi tej vagy dobozos?