Tavaszi fáradtság téma

A tavaszi fáradtság okai és megelőzése

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2018-03-15 11:25
Tavaszi fáradtság
Tavasszal éreznünk kellene, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak.

Fitten és aktívan tavasszal

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-05-17 03:03
A Nap simogató melege kicsal minket a természetbe, lassan megkezdjük a szabadidős sporttevékenységeket, kirándulunk, túrázunk. A téli hónapok alatt azonban szervezetünk elszokik a rendszeres mozgástól, sokan fáradtnak és levertnek érzik magukat. Ne keressen kifogásokat, mert ezek ellen lehet tenni!

Tavaszi zsongás a nyár küszöbén

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022-04-29 13:52
Január, február, itt a nyár - tartja a mondás. A köztes időben az időjárási szempontból is igen szeszélyes tavaszi hónapok is feladják a leckét, testileg-lelkileg egyaránt. Ez az az időszak, amikor többen tapasztalnak levertséget, fáradtságot, kedvtelenséget, összefoglaló néven tavaszi fáradtságot.

Tavaszi fáradtság vagy kortizolhiány?

Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus - 2022-04-26 03:03
A tavasz kezdetén sokan panaszkodnak enyhe depresszióra, fáradtságra. Azonban, ha a probléma tartósan fennáll, érdemes kortizolhiányra is gyanakodni, mely napjainkban egyre több embert érint.

Tavaszi fáradtság - A túl sok alvás kábulttá tesz

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-04-17 13:37
Tavaszi fáradtság
Mindannyiunk ismeri az érzést: tavasz közeledtével szellemünk alig várja a felfrissülést és a természet éledését, testünk mégsem képes a környezettel együtt megújulni, és üdén, frissen belépni a tavasz körforgásába.

Hogyan válasszunk multivitamint?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2022-03-20 04:03
Multivitamin
A tavaszi időszak kezdetén jellemzően még kevesebb friss zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, emellett a napfény és a mozgás hiányának hatására immunrendszerünk támogatásra szorul, hiszen fokozottan ki vagyunk téve a különböző fertőzések veszélyeinek.

5+1 tipp a tavaszi fáradtság ellen

JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus - 2022-03-17 19:03
A nem megfelelő táplálkozás, a túl kevés alvás és a változékony, egyre melegebb időjárás mind hozzájárulhat a tavasz érkezésével elhatalmasodó tompultság érzéséhez. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus tanácsai a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.

Tavaszi feltöltődés vitaminokkal

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2021-05-16 13:33
Szervezetünk megfelelő működéséhez és jó közérzetünkhöz többek között a megfelelő vitaminszint is hozzájárul. Cikkünkből megtudhatja, milyen tünetekkel jár az egyes vitaminok hiánya, és mik a természetes vitaminforrások.

Mi okozhatja a tavaszi fáradtságot?

WEBBeteg - 2020-04-03 14:35
A kora tavaszi napokban sokan érzik magukat bágyadtnak, aluszékonynak és panaszkodnak ingerlékenységről. Mi lehet ennek az oka?

Tél végével itt a tavaszi fáradtság

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2017-03-10 17:10
Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.

Vitaminhiány - Tünetek nélkül is jelentkezhet

Oxygen Medical - 2017-01-25 14:55
A lakosság többsége nem elegendő mennyiségben fogyaszt vitaminokat és ásványi anyagokat, ám a hiány általában nem olyan mértékű, hogy hiánybetegség formájában látható legyen.

Tavaszi láz vagy tavaszi fáradtság?

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2014-04-18 16:07
A tavaszi láz kifejezést különféle fizikai és pszichikai tünetekre alkalmazzuk, melyek a tavasz beköszöntével jelennek meg. Általában arra az állapotra utal, amikor energiáink visszatérnek, egészségesebbnek érezzük magunkat és megnövekszik szexuális étvágyunk is.

Tavaszi fáradtság

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-05-04 12:41
Üdvözletem tisztelt doktor úr, doktor nő Minden jel arra mutat, hogy kiütött rajtam a tavaszi fáradság, 16 éves vagyok, már körülbelül 1 hete vagyok vele ugy, hogy kedvtelen vagyok, és hiába alszom le a,, kötelezőt,,   esténként nappal is gyakr