Sziámi ikrek téma

Szétválasztott sziámi ikrek: íme, a legfrisebb hírek

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapatának vezető orvosai - Dr. Pataki Gergely, Dr. Csókay András és Dr. Csapody Marcell - szeptember 9-én visszautaztak Dakkába.

Sikeresen lezajlott a sziámi ikrek plasztikai sebészeti műtéte

Semmelweis Egyetem

A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.

Még veszélyben a szétválasztott brazil sziámi ikrek

Független Hírügynökség

Tizennégy órás műtét során szétválasztottak Brazíliában egy sziámi ikerpárt szerdán, de a tizenhat hónapos kislányok élete még veszélyben van.

Közös szívvel született sziámi ikreket választanak szét

MTI

Az Arizona államban élő kislányok mellkasuknál összenőve jöttek világra, és szívük mellett májból is csak egy van nekik.

Szétválasztják a szlovák sziámi ikreket

Független Hírügynökség

Pénteken megpróbálják különválasztani a csütörtökön született sziámi ikreket a pozsonyi egyetemi kórházban. A műtét várhatóan négy-hat órát vesz majd igénybe.

Sziámi ikerpár született Szlovákiában

MTI

Az anya kérésére az egyetemi kórház sem az ikrekről, sem a szülésről semmiféle részleteket nem hozott nyilvánosságra - tájékoztatta újságírókat Rút Gerzová szóvivő.

Jól vannak a szétválasztott sziámi ikrek - Fotóval!

Független Hírügynökség

A fejüknél összenőtt csecsemőkre a "Gyerek az első" (Childrens First Fund) elnevezésű alapítvány bukkant egy hónapos korukban Bangladesben. Akkor Ausztráliába vitték őket és megmentették az életüket, de a szétválasztó műtéttel mostanáig kellett várni.

Egyre jobban van a szétválasztott bangladesi ikerpár

Független Hírügynökség

Pénteken a szétválasztott bangladesi ikerpár második tagja, Krisna is kinyitotta a szemét, amint lassan kezd magához térni az altatásból. Az erősebbik kislány, Trisna már csütörtökön beszélni kezdett.

Összenőtt ikrek - 25 órás műtéttel választották szét a lányokat

MTI

"A csapatoknak sikerült elválasztani az ikrek agyát, és mindketten nagyon jól vannak" - közölte Leo Donnan, a Royal Children''s Hospital vezetője az újságírókkal.

Szívüknél és májuknál összenőtt sziámi ikrek születtek

MTI

A babákra szétválasztó műtét vár, de csak egyikük maradhat életben - számolt be a dél-amerikai ország sajtója.