Téma: Sziámi ikrek

2020-ban is folytatódik a magyar orvoscsoport által szétválasztott bangledesi ikrek kezelése. A plasztikai sebészeti csapat vezetője szerint egyikük, Rukaya életkilátásai már nem rosszak, de még nem nevezhetők...

Szétválasztott sziámi ikrek - Folytatódik a műtétsorozat

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány - 2019.12.04. 14:35
A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár Operation Freedom névre keresztelt műtétsorozata folytatódik: a hároméves kislányok december 3-án és 4-én...

Szétválasztott sziámi ikrek: íme, a legfrisebb hírek

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány - 2019.09.13. 14:35
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapatának vezető orvosai - Dr. Pataki Gergely, Dr. Csókay András és Dr. Csapody Marcell - szeptember 9-én visszautaztak Dakkába.
A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója...
A második, mintegy ötórás műtét során az agyi érszakasz legveszélyesebb részét sikeresen szétválasztották, az ikrek azóta felébredtek és jól vannak.

Elhunytak a sziámi ikrek

Semmelweis Egyetem - 2017.03.01. 18:02
A világra jövetel után két órával elhunyt a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján súlyos, az élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenességekkel született sziámi koraszülött ikerpár.

Szétválasztják a szlovák sziámi ikreket

Független Hírügynökség - 2009.12.04. 16:03
Pénteken megpróbálják különválasztani a csütörtökön született sziámi ikreket a pozsonyi egyetemi kórházban. A műtét várhatóan négy-hat órát vesz majd igénybe.

Sikeresen elválasztották a sziámi ikerpárt

Független Hírügynökség - 2009.02.06. 07:40
Sikeresen szétválasztottak szerdán egy nyolchónapos madagaszkári sziámi ikerpárt egy párizsi kórházban. A hírt az orvos csoport vezetője közölte csütörtökön. A két fiúcska a torkánál és a hasánál volt összenőve.

Meghalt a szétválasztott sziámi ikerpár egyike

Független Hírügynökség - 2008.12.03. 14:20
A szétválasztás után meghalt a múlt héten született brit sziámi ikerpár egyik, kisebbik tagja, mert tüdeje nem volt elég erős - jelentette be szerdán a műtétet végző londoni kórház.