Sziámi ikrek téma

2020-ban is folytatódik a magyar orvoscsoport által szétválasztott bangledesi ikrek kezelése. A plasztikai sebészeti csapat vezetője szerint egyikük, Rukaya életkilátásai már nem rosszak, de még nem nevezhetők biztosnak.

Szétválasztott sziámi ikrek - Folytatódik a műtétsorozat

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány - 2019-12-04 14:35
A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár Operation Freedom névre keresztelt műtétsorozata folytatódik: a hároméves kislányok december 3-án és 4-én helyreállító műtéteken estek át a Bangladesbe visszalátogató szakembereink jóvoltából.

Szétválasztott sziámi ikrek: íme, a legfrisebb hírek

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány - 2019-09-13 14:35
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapatának vezető orvosai - Dr. Pataki Gergely, Dr. Csókay András és Dr. Csapody Marcell - szeptember 9-én visszautaztak Dakkába.
A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.

Elhunytak a sziámi ikrek

Semmelweis Egyetem - 2017-03-01 18:02
A világra jövetel után két órával elhunyt a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján súlyos, az élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenességekkel született sziámi koraszülött ikerpár.

Szétválasztják a szlovák sziámi ikreket

Független Hírügynökség - 2009-12-04 16:03
Pénteken megpróbálják különválasztani a csütörtökön született sziámi ikreket a pozsonyi egyetemi kórházban. A műtét várhatóan négy-hat órát vesz majd igénybe.
Az anya kérésére az egyetemi kórház sem az ikrekről, sem a szülésről semmiféle részleteket nem hozott nyilvánosságra - tájékoztatta újságírókat Rút Gerzová szóvivő.

Egyre jobban van a szétválasztott bangladesi ikerpár

Független Hírügynökség - 2009-11-21 09:05
Pénteken a szétválasztott bangladesi ikerpár második tagja, Krisna is kinyitotta a szemét, amint lassan kezd magához térni az altatásból. Az erősebbik kislány, Trisna már csütörtökön beszélni kezdett.

Sikeresen elválasztották a sziámi ikerpárt

Független Hírügynökség - 2009-02-06 07:40
Sikeresen szétválasztottak szerdán egy nyolchónapos madagaszkári sziámi ikerpárt egy párizsi kórházban. A hírt az orvos csoport vezetője közölte csütörtökön. A két fiúcska a torkánál és a hasánál volt összenőve.

Meghalt a sziámi ikerpár életben maradt tagja is

Független Hírügynökség - 2008-12-26 14:40
Egy hónappal születése után meghalt a december elején Londonban szétválasztott brit ikerpár életben maradt tagja is - közölte pénteken a gyereket kezelő londoni kórház.

Meghalt a szétválasztott sziámi ikerpár egyike

Független Hírügynökség - 2008-12-03 14:20
A szétválasztás után meghalt a múlt héten született brit sziámi ikerpár egyik, kisebbik tagja, mert tüdeje nem volt elég erős - jelentette be szerdán a műtétet végző londoni kórház.

Már 10 évesek a kisperegi sziámi ikrek

Független Hírügynökség - 2008-09-13 12:32
Hatalmas orvosi bravúrnak számított és óriási média érdeklődés kísérte 10 évvel ezelőtt a kisperegi sziámi ikrek szétválasztását - írja a Délmagyarország.

Meghalt a kétfejű bangladesi kisfiú

Független Hírügynökség - 2008-08-28 17:19
Meghalt az a bangladesi kisfiú, aki egy testtel és két fejjel született hétfőn Banglades délnyugati részén. Az újszülöttet szülei hazavitték a kórházból, ahol a nem megfelelő ellátás miatt szerda éjjel életét vesztette - közölte csütörtökön KS Alam, a keshobpuri kórház gyermekorvosa.