Szennyvíz téma

Töretlenül emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A szennyvíz SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is lassú ütemben, de folyamatosan emelkedik. A vizsgált városok közül emelkedő tendencia jellemző Miskolcon, Salgótarjánban és Székesfehérváron, míg csökkenő tendencia figyelhető meg Szekszárdon, Szombathelyen és Zalaegerszegen.

Tovább nő a szennyvíz víruskoncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Tovább növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve.

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A szennyvízminták SARS-CoV-2 vírus-koncentrációja több hét távlatában lassú emelkedést mutat. A vizsgált magyarországi városok többségét stagnáló tendencia jellemzi.

Több város szennyvizében emelkedik a koronavírus koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A 34. héten több vizsgált nagyvárosban határozott növekedésnek indult a SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja. Növekedés figyelhető meg a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen.

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján.

Továbbra is többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A második heti szennyvíz eredmények országosan továbbra sem mutatnak jelentős változást. Ezen a héten a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2 koncentráció továbbra is stagnál.

Többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

2021. első hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat.

Több magyar városban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A 51. heti adatok alapján Békéscsabán, Nyíregyházán, Szekszárdon és a Budapest környéki településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) emelkedik a koronavírusvírus örökítőanyagának koncentrációja. Ugyanakkor a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb szennyvízmintában stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége. Egerben a korábbi hetek adataihoz képest csökkenés tapasztalható.

Szolnokon emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Nemzeti Népegészsgégügyi Központ

Az 50. heti adatok alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Csökken a járvány terjedési sebessége

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A járvány terjedési sebessége csökken, ugyanakkor a koronavírus Magyarország egész területén jelen van - állapította meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja alapján.