Szennyvíz téma

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján.

Továbbra is többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A második heti szennyvíz eredmények országosan továbbra sem mutatnak jelentős változást. Ezen a héten a szennyvízmintákban mért átlagos SARS-CoV-2 koncentráció továbbra is stagnál.

Többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

Nemzeti Népegészségügyi Központ

2021. első hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat.

Több magyar városban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A 51. heti adatok alapján Békéscsabán, Nyíregyházán, Szekszárdon és a Budapest környéki településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) emelkedik a koronavírusvírus örökítőanyagának koncentrációja. Ugyanakkor a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb szennyvízmintában stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége. Egerben a korábbi hetek adataihoz képest csökkenés tapasztalható.

Szolnokon emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Nemzeti Népegészsgégügyi Központ

Az 50. heti adatok alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Csökken a járvány terjedési sebessége

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A járvány terjedési sebessége csökken, ugyanakkor a koronavírus Magyarország egész területén jelen van - állapította meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja alapján.

Debrecenben emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, míg több városban, így Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett.

Koronavírus - 4 vidéki városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A 43. héten az ország legtöbb településén, így a fővárosban és az agglomerációban is stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, míg néhány nagyvárosban (Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Zalaegerszeg) a tendencia emelkedő. A járványhelyzet változatlanul fennáll, a megelőző szabályok betartása továbbra is szükséges.

Stagnál a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az ország nagy részén stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben - közölte a méréseket végző Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főosztályvezetője.

Megállt a koronavírus koncentrációjának növekedése a szennyvizekben

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legújabb mérései stagnálást mutatnak.