Szőrtelenítés téma

Az intim szőrtelenítés kérdései

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

Szőrtelenítés

A részleges vagy teljes intim szőrtelenítés az utóbbi évtizedekben lett divat. Egészséges emberek esetében nincs orvosi állásfoglalás sem az intim szőrtelenítés mellett, sem ellene. Mindenkinek egyéni szubjektív döntése, hogy szőrtelenít-e vagy sem.

Szőrtelenítés - A módszerekről orvosi szemmel

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Epilálás

Az alábbiakban a leggyakrabban alkalmazott szőrtelenítési módszerek előnyeit és hátrányait mutatjuk be.

Tartós szőrtelenítés egész évben

Több mint TestŐr

Régebben, ha valaki tartós szőrtelenítést szeretett volna, akkor a téli időszakot javasolták neki ennek elvégzésére. A legmodernebb technikáknak köszönhetően ma már egész évben lehet tartósan szőrteleníteni, akár nyár előtt is, ha akkor van időnk.

Megyeri Csilla búcsút mond a szőrszálainak

Több mint TestŐr

Csilla azt mondja, elege lett a szőrtelenítő technikák alkalmazásából és végleges szőrtelenítésre szánta el magát. Kezdetben félt, hogy foltos lehet a lézertől a bőre, de megnyugtatták, hogy a hő csak a szőrszálakban nyelődik el.

Tartós szőrtelenítés villanófénnyel vagy lézerrel

Több mint TestŐr

A szőrtelenítés ma már a technológia fejlődésével egyre kisebb feladat. Lézerrel vagy villanófénnyel is lehet tartós szőrtelenítést elérni, de tudni kell, hogy egyes hajhagymák regenerálódhatnak, ezért pár évente ismétlő kezelés szükséges.

Most még megszabadulhat a szőrtől

Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász

A gyantázás és az epilálás fájdalmas, a borotválás csak rövid ideig tartó eredményt hoz, a szőrszálak viszont bosszantóak. A végleges szőrtelenítésről dr. Boros-Gyevi Márta esztétikai bőrgyógyász beszélt.

A lézeres szőrtelenítésnek gyulladásgátló hatása is lehet!

Több mint TestŐr

A rövid távú szőrtelenítés hatására sokszor szőrtüszőgyulladás alakul ki. Ha a gyulladás a nyirokcsomók közelében van, a biztonság kedvéért keressük fel orvosunkat. Ha viszont csak enyhébb jellegű, arra a lézeres szőrtelenítés is megoldás lehet.

Szőke szőrön is hatásos már a lézeres szőrtelenítés!

Több mint TestŐr

Korábban a szőke szőrű nőknél nem lehetett alkalmazni a lézeres szőrtelenítő eljárást, a mostani modern gépekkel viszont már ők is biztonságosan részesülhetnek ebben az eljárásban.

Kíméletes is lehet már egy szőrtelenítés!

Több mint TestŐr

A korábbi gyantázási eljárásoknál sokszor sérült a bőr felső hámrétege. Manapság már léteznek olyan kíméletes gyanták, amik összetételükből adódóan csak a szőrre tapadnak, így nemcsak sérülésmentes az alkalmazásuk, de az eltávolításuk is kevésbé fájdalmas.

Még nyár előtt megszabadulhatunk a szőrszálaktól!

healzz

A gyantázás és az epilálás fájdalmas, a borotválás csak rövid ideig tartó eredményt hoz, a szőrszálak viszont bosszantóak. A végleges szőrtelenítésről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza beszélt.