Szájmaszk téma

Szájmaszk tények és tévhitek

Szponzorált tartalom

A koronavírus megjelenésével és elterjedésével számos új termék nyert teret magának, és terjedt el kiemelkedő mértékben a korábbi évekhez képest. Ilyenek a különböző fertőtlenítő kendők, kézfertőtlenítők, gumikesztyűk és a szájmaszkok is. Az első három esetében elég egyértelmű a használat, azonban a szájmaszkokkal kapcsolatban számos tévhit kering az interneten és a különböző hírcsatornákon. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy tisztázzuk ezeket a tévedéseket és bemutassuk az egyes szájmaszk típusokat és a védelmi szintjüket. (x)

Maszkvita: pro és kontra a szájmaszkokról

WEBBeteg.hu

Az orvosok és a szakmai szervezetek között sincs teljes egyetértés abban, hogy mindenkinek érdeme-e maszkot viselnie vagy sem. Bár határozott választ ebben a cikkben sem fog találni, az érvek megértésével talán sok minden világossá fog válni a maszkok viselésével kapcsolatban.

Többször használható, sterilizálható szájmaszk készül Pécsen

MTI

Az orvosi papírszájmaszkok kiváltására alkalmas, minősített, többször használható, mosható és autoklávban sterilizálható egészségügyi maszkból 200 varrónő segítségével összesen napi 20-25 ezer darabot állítanak elő.

Miért nem véd a szájmaszk a koronavírus ellen?

WEBBeteg - MTI, hirado.hu

A kórházakban is alkalmazott szájmaszkok nem arra lettek kifejlesztve, hogy viselőiket megóvják, hanem arra, hogy ők ne terjesszenek tovább vírusokat, baktériumokat.

Koronavírus és szájmaszk

MTI

Ne használjon szájmaszkot az, aki egészséges! - hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc virológus professzor.