Szájmaszk téma

Szájmaszk tények és tévhitek

Szponzorált tartalom - 2020-04-29 08:58
A koronavírus megjelenésével és elterjedésével számos új termék nyert teret magának, és terjedt el kiemelkedő mértékben a korábbi évekhez képest. Ilyenek a különböző fertőtlenítő kendők, kézfertőtlenítők, gumikesztyűk és a szájmaszkok is. Az első három esetében elég egyértelmű a használat, azonban a szájmaszkokkal kapcsolatban számos tévhit kering az interneten és a különböző hírcsatornákon. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy tisztázzuk ezeket a tévedéseket és bemutassuk az egyes szájmaszk típusokat és a védelmi szintjüket. (x)
Az utcai védekezéshez elegendő a többrétegű, mosható textilmaszk is; a sebészi maszkokat a kórházakban javasolják - mondta Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Szájmaszk
Az orvosok és a szakmai szervezetek között sincs teljes egyetértés abban, hogy mindenkinek érdeme-e maszkot viselnie vagy sem. Bár határozott választ ebben a cikkben sem fog találni, az érvek megértésével talán sok minden világossá fog válni a maszkok viselésével kapcsolatban.

Miért nem véd a szájmaszk a koronavírus ellen?

WEBBeteg összeállítás - 2020-02-27 16:05
A kórházakban is alkalmazott szájmaszkok nem arra lettek kifejlesztve, hogy viselőiket megóvják, hanem arra, hogy ők ne terjesszenek tovább vírusokat, baktériumokat.

Koronavírus és szájmaszk

MTI - 2020-02-25 11:06
Ne használjon szájmaszkot az, aki egészséges! - hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc virológus professzor.