Sürgősségi fogamzásgátlás téma

Sürgősségi fogamzásgátlás: vénnyel vagy vény nélkül?

WEBBeteg

Sürgősségi fogamzásgátlás

Magyarországon továbbra is vényköteles maradt az a sürgősségi fogamzásgátló készítmény, amelyet – az Európai Bizottság januári döntése alapján – 2015. március 31-e óta már szabadforgalmú szerként lehet megvásárolni az Európai Unió 28 másik tagországának patikáiban.

Sürgősségi fogamzásgátlás - A leggyakoribb kérdések

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Válaszok a sürgősségi fogamzásgátlással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre. Fontos tudnivalók a témában.

Mikor alkalmazható sürgősségi fogamzásgátlás? Mik a veszélyei?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Nem megfelelő (esetleg teljesen hiányzó) védekezés esetén jöhet szóba a sürgősségi fogamzásgátlás, amelyet a gyakorlatban egy tabletta bevételét jelenti, a szeretkezés utáni 48-72 órán belül.

A fiatalok többsége óvszerrel védekezik

MTI

Az óvszer a legnépszerűbb és emellett a legismertebb fogamzásgátló módszer a 15 és 25 év közötti fiatalok körében - derül ki az Ipsosnak a fogamzásgátló módszerek ismeretéről, azok használatáról és az abortusztablettáról szóló felméréséből.

Fogamzásgátlás és tudatos családtervezés

WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert

Napjainkban a társadalom sajátos átrendeződésének vagyunk tanúi. Míg a múlt század elején – közepén a nők feladata általában a háztartás vezetése és a gyerekek ellátása volt, addig napjainkban a versenyszféra közép – és felső vezetőinek jelentős része hölgy.

Ne ess pánikba - az abortuszmentes Magyarországért

Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) tovább folytatja a „Ne ess pánikba” elnevezésű ismeretterjesztési kampányát, amelynek célja a fogamzásgátlással kapcsolatos tájékozottság növelése és ez által a nem kívánt terhességek számának csökkentése.

Fogamzásgátló tabletta – Kezeli a fájdalmas miómákat?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A sebészettel ellentétben az esemény utáni tabletta úgy csökkenti a mióma méretét, hogy nem befolyásolja a termékenységet. Kutatók szerint a sürgősségi fogamzásgátlóként alkalmazott szer jótékony hatással van a méh fájdalmas miómáira.

Esemény utáni fogamzásgátló tabletta: Vényre vagy vény nélkül?

MTI

Nem lesz vény nélkül kapható az esemény utáni fogamzásgátló tabletta – közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) csütörtökön az MTI-vel.

Sürgősségi fogamzásgátlás és a nemi betegségek

MTI

Az esemény utáni tablettákhoz való könnyebb hozzáférés nem csökkentette a kamaszkori terhességek számát Nagy-Britanniában, és valószínűleg összefüggésben van a nemi úton terjedő betegségek terjedésének növekedésével is - figyelmeztettek szakemberek.

Fogamzásgátlás: Hiba csúszott a védekezésbe?

neesspanikba.hu

Amikor már azt hiszed, hogy nincs megoldás…Ne ess pánikba! A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) a tavaly októberben elindított országos kampány folytatásaként ismételten felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott és még nem jött el a gyermekvállalás ideje.