Rosszullét téma

Akár drónokat is bevetne a mentőszolgálat az utcai rosszullétekhez

MTI

Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia viszont adott.

Milyen okai lehetnek a szédülésnek?

WEBBeteg, Ötvenentúl.hu

A szédülés ártalmatlannak tekinthető mindaddig, amíg ritkán vagy csak valamilyen külső hatásra jelentkezik (pl.: koplalás, túlhajszoltság), és ha mindössze néhány másodpercig tart, mégpedig hányinger, hányás vagy ájulásérzet nélkül.

Terhesség: a reggeli rosszullét

Oxygen Medical

Egyes felmérések szerint a nők 80 százaléka átéli az émelygéssel, hányingerrel, hányással járó reggeli rosszulléteket, amelyek bizonyos esetekben akár a magzatot is veszélyeztethetik. Az okokról és a megoldásokról dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász beszélt.

Kánikula: így segítsünk magunkon és másokon! - Életmentő jó tanácsok

www.tevagyahos.hu

Végre beindult a strandszezon, szikrázik a nap és felmelegedtek az álló és folyóvizek is az ország területén. Most már bátran álmodozhatunk arról, hol is töltsük a nyári szabadságot és mit vigyünk magunkkal.

A hirtelen jött meleg mindenkit megviselhet

WEBBeteg

Különösen a nők, az idősek, és a gyengébb immunrendszerű, más betegségekkel is küzdő személyek viselik nehezen a mostanság igen gyakran változó időjárási frontokat, de a gyerekek, sőt, az állatok is élénken reagálhatnak a változásokra. Sok folyadékra van szüksége a szervezetünknek, hogy ne legyünk rosszul a kánikulában.

Veszélyes drog jelent meg Magyarországon

MTI

Új, az egészségre rendkívül káros és elsősorban a fiatalok körében népszerű, pszichoaktív hatást kifejtő szer jelent meg a magyar feketepiacon: április eleje óta tíz fiatalt kellett kórházba vinni a szer fogyasztói közül légzésleállás, eszméletvesztés miatt - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek szerdán.

Ikreket váró kismama halála Tárnokon

MTI

Az újszülötteket császármetszéssel segítették világra édesanyjuk halála után, egyikük később életét vesztette, ikertestvére kritikus állapotban van.

Hírtelen elesés

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Tisztelt szakértők! Nem tudom mi okozhatja édsanyám bizarr trüneteit, a háziorvos nem hajlandó vele foglalkozni, mondván hog yőt már úgy sem vizsgálják meg mert nem együttműködő, stb. Nekem azonban ő a legfontosabb a világon, sajnos 3 évvel ezelőtt

Vérkép [LDH, GPT, GGT]

Orvos valaszol - Dr. Szabó Zsuzsanna

Szép napot! Az utóbbi két évben lassan 20 kilót fogytam, nem iszok alkoholt, gyógyszert sem szedek. Rekeszsérv műtét előtti vizsgálatkor jött ki ez a laboreredményem. Másnapossághoz hasonló panaszaim vannak, sűrű rosszullétekkel. Ezen napokon a sz

Éjszakai rosszullétek

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Hölgyem/Uram! Az utóbbi pár hétben, hajnalban mindig arra ébredek, hogy nyugtalanul forgolódom, szomjas vagyok, majd amikor felkelek akkor érzem, hogy szédülök, remegek, hideg verejtékezem, és van, hogy hányingerem van csak, de legutóbb há