Rokkantsági ellátás téma

Rehabilitáció: a legfontosabb tudnivalók!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Rehabilitáció

Leszázalékolás, rokkantnyugdíj. Ezek a kifejezések jóformán már csak a köznyelvben léteznek. Néhány éve már olyan fogalmakkal találkozhatunk, mint megváltozott munkaképesség, komplex minősítés, rehabilitációs szolgáltatás és ellátás. Összeszedtük a legfontosabb információkat.

Teljes munkaidőben is dolgozhatnak a rehabilitációs ellátásban részesülők

WEBBeteg - T. A., újságíró

Megváltoztak a rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés szabályai. Jó hír, hogy akár teljes munkaidőben is vállalhatnak munkát, de figyelniük kell a keresetkorlátra, nem mindegy ugyanis, hogy az egymást követő három hónapban mekkora jövedelemre tettek szert.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás ügyintézése

MTI

Július elsejétől egyszerűbb és gyorsabb lesz a megváltozott munkaképességűek ellátásával kapcsolatos ügyintézés - közölte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) Orvosi, Módszertani és Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője az MTI-vel.

Kérelmezhetem-e a rokkantnyugdíjat?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! 2013.01.18-án kezdőtött autóimmun haemolitikus anémiám, majd később kiderült SLE betegség közép súlyos formálya okozta az egész betegséget, amihez még társul pericardiális folyadékgyülem, systemás scerozis, Raynaud tünete