Prognózis téma

Melanoma malignum - Milyenek a kilátások?

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus - 2020-02-11 16:05
Felmérések alapján a melanoma malignum az esetek 80 százalékában kezdeti állapotban kerül felismerésre, amikor a betegség 5 éves túlélési esélye akár a 90 százalékot is eléri. A betegség lefolyása és a kezelés sikeressége elsősorban a tumor vastagságától függ.

Milyen kilátásai vannak az akut leukémiával élő betegnek?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2017-08-05 13:11
A felnőttkori heveny leukémia a vérképző sejtek daganatos burjánzását jelenti a csontvelőben, vérben, esetleg a nyirokszervekben. Évente Magyarországon 300-400 ember betegszik meg heveny leukémiában. Mire számíthat egy beteg?
A rák több mint kétszáz fajta betegséget magában foglaló gyűjtőfogalom, s egy-egy fő típuson belül is számos altípust különböztetnek meg: nem mindegy, hogy egy mellrák az emlő melyik részében fejlődik ki, hogy egy tüdőrák kissejtes vagy nagysejtes, hogy egy leukémia akut vagy krónikus.
A Parkinson-kór klinikai tünetegyüttese igen régi, James Parkinson már 1817-ben leírta. Ennek ellenére az orvostudomány még ma sem képes megbirkózni ezzel a rejtélyes, alattomos kórral, amely főként idős, 65 év feletti embereket támad, de újabban már a 40 évesek sincsenek biztonságban.

Ki lehet gyógyulni?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2019-02-24 11:18
Jónapot doktor úr/nô Azt szeretném mondani, hogy van egy 18 éves nagyon jó lány barátom aki súlyos beteg (egy veséje van, vérszegény, nyakán belül van egy csomo, hasnyálmirigy gyulladása van) és hogy mennyi esély van rá ki gyógyul ebből ugy hogy v