PCR-teszt téma

Miért kell a reméltnél tovább várni a COVID-tesztek eredményére?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

Tesztekről, laborokról, csúszásokról - közérthetően. Az omikron gyorsan végigsöpört a világ nagy részen, így az Egyesült Államokon is, ahol nem sokkal e vírusvariáns megjelenése után már ez okozta a COVID-19-esetek több mint 98 százalékát. Ezért egyre nagyobb lett a laboratóriumokon a terhelés.

PCR-teszt - Mit érdemes tudnunk róla?

Dr. Pataki Zsolt

A COVID-19-betegség, a SARS-CoV-2-fertőzés vagy ahogy a hétköznapokban a legtöbben nagyon leegyszerűsítve nevezik, a koronavírus-fertőzés lassan már két éve határozza meg döntő mértékben az egész világ életét.

PCR teszt műtéti beavatkozás előtt

koronavirus.gov.hu

Kormányrendelet szabályozza mely esetekben ingyenes a PCR teszt műtéti beavatkozás előtt. Magyarországon a koronavírus elleni védőoltás ingyenes, minden oltásból megfelelő mennyiség áll rendelkezésre.

Rendhagyó tesztelési lehetőségekkel küzd a járvány ellen az Oktogon Medical Center

Szponzorált tartalom

Hiába jelent meg Magyarországon már többféle vakcina, és hiába kezdődtek el az oltások, a koronavírus-járvány visszaszorítása egy rendkívül hosszú folyamatnak ígérkezik, amiben óriási szerepet kapnak a folyamatos tesztelések. (x)

A koronavírus-fertőzés kimutatásának útvesztői

Magyar Tudományos Akadémia

A jelenleg zajló világjárvány miatt a virológiai laboratóriumi diagnosztika a figyelem középpontjába került. A hétköznapi beszéd részévé váltak a virológiai, immunológiai, diagnosztikai szakszavak: a napi sajtóanyagokban, híradásokban, de a közbeszédben is megjelent a PCR, vírusgenom, RNS, gyorsteszt, antigén, ellenanyag, átvészelt fertőzés, neutralizáló ellenanyag és még sok más, a témához kapcsolódó kifejezés. A tudomany.hu-nak most Csoma Eszter, a Debreceni Egyetem Orvosi Mikrobiologiai Intézetének adjunktusa írt részletes összefoglalót a vírusdiagnosztikával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Új PCR-gyorstesztet fejlesztettek Magyarországon

MTI

Sokkal gyorsabban és egyszerűbben hozhat eredményt az az új PCR-teszt, amelyet Magyarországon fejlesztettek ki - mondta Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Koronavírus - megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-tesz

MTI

Teljesen megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust - mondta az eljárás elővizsgálatában Magyarországról részt vevő Semmelweis Egyetem (SE) rektora.

Egy lépéses koronavírus-tesztet fejlesztett ki egy magyar cég

Semmelweis Egyetem

Gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust az az új, egylépéses PCR-teszt, amelyet egy magyar tulajdonú molekuláris diagnosztikai cég fejlesztett ki. Az új diagnosztikus eljárás tesztelésében Magyarországról a Semmelweis Egyetem vett részt. A tesztet gyorsasága, valamint hatékonysága miatt a jövőben egyre növekvő számban fogjuk használni – közölte dr. Merkely Béla rektor.

Dömötör: Ha a tesztelést háziorvos rendeli el, ingyenes a teszt

koronavirus.gov.hu

A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Több negatív vírusteszt ellenére is lehet valaki COVID-19-beteg

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

COVID-19-beteg voltam, bár az ötször is negatív teszteredményeim ezt nem támasztották alá - osztotta meg saját esetét a nyilvánossággal dr. Christine Zink. Az amerikai sürgősségi orvos klinikai munkája mellett szakmai témájú cikkeket is ír a lakosság tájékoztatására. Az edukálás egyik példája olvasható az alábbiakban.