Orvosi titoktartás téma

Az orvosi titoktartásról

WEBBeteg - Mohácsi Gyula - 2022-03-17 13:33
Alapelv, hogy az egészségügyi ellátásban keletkező összes adat a beteg tulajdona, felettük ő rendelkezik. Ez azonban nem abszolút érvényű: egyes esetekben a törvény kötelezővé teszi az adatszolgáltatást, akár a beteg tiltása ellenére is.

Az orvosi titoktartásról

WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász - 2020-08-27 18:35
Az egészségügyi ellátásában részt vevő személyek a beteg ellátása során tudomásukra jutott egészségügyi és személyes adatokat csak az arra jogosulttal közölhetik, és azokat kötelesek bizalmasan kezelni.

A betegek legfontosabb jogai

WEBBeteg - Simon Béla - 2020-04-21 11:03
Magyarországon minden betegnek joga van az egészségügyi állapota által indokolt, megfelelő, folyamatosan hozzáférhető és megkülönböztetés nélküli egészségügyi ellátáshoz. Azt, hogy ezen alapjogot hogyan részletezik a törvények és hogyan érvényesülnek a gyakorlatban, Dr. Kiss Gergely háziorvos segítségével foglaltuk össze.

Megsértik az orvosi titoktartást

Független Hírügynökség - 2008-07-10 08:44
Orvosi titoktartás megsértése miatt érkeznek panaszok az Egészségbiztosítási Felügyelethez. Ilyen például, ha a pácienssel a folyosón közlik a betegségét. Ezek ugyan nem mindennapos esetek, de az egyik legalapvetőbb betegjog sérül ezzel.

Jogom van-e titokban tartani a betegségem a munkahelyen?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2015-12-02 21:54
Adminisztrativ munkakörben dolgozom egy cégnél, irodai munkarendben. Nemrég egy nőgyógyászati vizsgálat során kiderült, hogy valószínűleg műtétre lesz szükségem, és lehetséges, hogy a méhem is eltávolítják a petefészkekkel együtt. Tudom, hogy minden