Olvasás téma

Diszlexia, az olvasás zavara

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

Ahhoz, hogy a gyermek pszichésen is megfelelően fejlődjön, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a pszichés fejlődésben is zavar támadhat.

Gyógyulás után…

Az én könyvtáram - Szponzorált tartalom

Amikor beteg a gyermekünk – akarva, akaratlanul – több figyelmet kap. Gyógyszer, tea, simogatás, meseolvasás. Ha meggyógyul, a gyógyszerek elmaradnak, de nem marad el a figyelem, a simogatás, és fontos, hogy a meseolvasás se kerüljön háttérbe. (x)

A tűző napon való olvasás veszélyezteti a szem egészségét

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Nemcsak a bőrnek van szüksége a napsugarakkal szembeni védelemre, hanem szemeinknek is, hiszen az UV sugarak a látószerveket is megterhelik.

Szemüvegviselési problémák - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Nemrég kaptam meg az olvasószemüvegemet, és eléggé idegesít, hogy amikor felveszem, akkor irritálja az orrnyergemet. Mi lehet ennek az oka, vagy csak hozzá kell szoknom a szemüveghez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A zenetanulás javíthat a gyermekek nyelvi és az olvasási készségén

MTI

A zene- vagy énektanulás javíthat a hátrányos helyzetű gyermekek nyelvi és olvasási készségén egy amerikai kutatás szerint.

Egyszerűen fejleszthető az agy? - Kutatás

Független Hírügynökség

Az olvasásfejlesztési tanfolyam, nem csak az olvasási képességeket, hanem a gyerekek agyának kapacitását is javította. Kutatás.