Olajos magvak téma

Mi számít gyulladásgátló étrendnek?

Több mint TestŐr

Az ecet, az olajos magvak, a gyógygombák, a halhús, a zöldségek, a gyümölcsök fogyasztása jelentős mértékben csökkenti a szervezetben a gyulladásos folyamatokat. A gyulladásgátló étrenddel számos civilizációs betegség elkerülhető, ilyen például a cukorbetegség is.

Milyen betegségek esetén hasznos a dió? Lássuk a tudományos tényeket

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István

A dióról régóta gyanítják a kutatók, hogy fogyasztása számos betegség megelőzésére alkalmas lehet. Magas telítetlenzsírsav-tartalma miatt az egyik betegségcsoport, amellyel kapcsolatban vizsgálódnak, az a szív- és érrendszeri betegségek és az ezzel összefüggő anyagcserezavarok, mint például a cukorbetegség. Egy másik intenzíven kutatott terület a diófogyasztás hatása egyes rosszindulatú daganatok kialakulására.

Olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, amik a szépségmegőrzésben segítenek!

Több mint TestŐr

Sokan úgy gondolják, hogy az olajos magvak hizlalnak, pedig ezek rendszeres fogyasztása épp a megfelelő testsúly beállításában segít. A méz antibakteriális hatásáról már sokan hallottak, de kevesen gondolnák, hogy épp ezért a pattanásos bőrre is rákenhetjük, így hamarabb visszahúzódnak majd a pattanások.

Táplálkozási Akadémia: Olajos magvak

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Az olajos magvak palettája széles. Lássuk ábécé sorrendben a hazánkban ismertebb magvakat: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.

Olajos magvakkal és gyógygombákkal a csontok egészségéért!

Több mint TestŐr

A folyamatos csont felépülés és lebomlás nagyon fontos folyamat, és hogyha ez az egyensúly felbomlik, akkor van baj illetve jön a fájdalom.