Nárcisztikus személyiségzavar téma

A nárcisztikus személyiségzavar

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-04-21 22:07
Nárcisztikus személyiségzavar
A nárcisztikus személyiségzavar létező rendellenesség, amely a beteg önmaga iránt érzett erőteljes szégyen- és elégedetlenségérzetéből táplálkozik - olvasható a Medbroadcast internetes portálon.

A rejtett nárcisztikus személyiség

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-10-12 16:30
Sokan gondoljuk, hogy mi bezzeg jól ismerjük, sőt pontosan felismerjük a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedőket. Legyünk azonban tudatában annak, hogy nagyot tévedhetünk! Könnyen félrevezethet ugyanis a nárcizmusnak egy jóval finomabb, rejtett formája.

A személyiségzavarok skálája széles, fontos a pontos diagnózis

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2022-06-03 17:03
Kevés olyan ember van, aki dühében vagy keserűségében ne mondta volna még egy kellemetlenkedő illetőre a következőt: Az őrületbe kerget ez a személyiségzavaros bolond! Sokszor dobálózunk ezzel a szóval, mindenesetre érdemes tisztában lennünk azzal, hogy mit jelent valójában a kifejezés, milyen betegségekben szenvedők tartoznak ebbe a gyűjtőfogalomba.

A nárcisztikusok az önbecsülésükkel állnak harcban

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2021-10-30 20:36
Nárcisztikus személyiségzavar
Mindannyian találkozunk a környezetünkben olyan emberekkel, akik vagy nem tudják magukról, vagy nem hirdetik, hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek. Nem is gondolnánk, hogy az ilyen típusú emberek mennyire változó képet mutatnak magukról.

A nárcisztikus személyiségzavar világát éljük?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2020-12-27 19:03
A nárcisztikus személyiségzavarról írt riportunk első részében a szakemberek kifejtették, hogy annak hátterében korai, még a gyermekkorból fakadó szeretethiány, különféle frusztrációk, megbántottságok, rossz életkörülmények állhatnak.

A nárcisztikus személyiségzavar tünetei - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter - 2012-01-10 21:41
Egyetemista vagyok, régebben jártam pszichológushoz és ráébredtem, hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenvedek. Mit tehetek, hogyan gyógyulhatok? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Nárcisztikus személyiségzavar

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita - 2015-07-16 08:47
Tisztelt Doktornő! Sajnos úgy néz ki, hogy a párom nagy valószínűséggel nárcisztikus személyiségzavarral küzd. Olvastam sokat erről, és egyre jobban látom, hogy itt sajnos erről van szó. Épp háború dúl közöttünk, és szeretnék már kibékülni, de v