Morfium téma

Uzsoki-ügy: Mit gondol(j)unk az eutanáziáról?

MTI/WEBBeteg

Morfintúladagolásban elhunyt betegek gyanús haláleseteinek ügyében vizsgálódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi Uzsoki utcai kórházban, amelynek fül-orr-gégészeti osztályán szombaton egyes lapinformációk szerint házkutatást is tartottak. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy nyilatkozott: az ügyet visszafogottan kell kezelni, és fenn kell tartani az ártatlanság vélelmét. Hírösszeállítás.

Tüdőrák: mi okozza a halált? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Édesapám a tüdőrák utolsó stádiumában van, a halálát fulladás okozza-e majd? Minek a következtében szoktak meghalni a tüdőrákosok a leggyakrabban? Hogyan lehet morfiumos injekciót igényelni, mert rendkívül erős fájdalmai vannak, és a kapott tapasz nem sokat segít." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Ez nem eutanázia!? Az onkológus a morfium használatáról

WEBBeteg

"A halálos betegeknél (pl. ha valaki rákos, és a végstádiumban van) megszokott eljárás, hogy napi több adag morfiummal csillapítják fájdalmait? A morfium ezeknél az embereknél légzésbénulást okoz. Ez nem eutanázia?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Haldokló gyermekek - Kutatás

MTI

A vezető amerikai orvoscsoportok - például az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Orvosi Szövetség - ellenzik a kegyes halált, de álláspontjuk szerint a haldokló pácienseknél az életmentő beavatkozások mellőzése etikus lehet.

Morfium

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tiszteltt dr Nő!

A következő kérdésem lenne őnhöz.

A halálos betegeknél, Pl: ha valaki rákos, és a végstádiumban van,

megszokott eljárás, hogy napi két, három adag, morfiummal csillapitják fájdalmait?

Mert a m