Téma: Mikotoxin

Mi bajunk lehet, ha penészes élelmiszert ettünk?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2023.04.13. 13:03
A penészgombák nem mindig képeznek látványos bevonatot az élelmiszereken, így nem is olyan nehéz véletlenül olyasmit fogyasztani, amin megtelepedtek. Felmerülhet a kérdés, mennyire veszélyes a penészes élelmiszer...

Toxinos zabalapú termékeket vontak ki a forgalomból

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2018.12.04. 10:17
Határérték feletti DON mikotoxin tartalom miatt gluténmentes zab alapanyagok és termékek forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kutatás a biztonságos élelmiszerekért

Debreceni Egyetem - 2018.07.12. 23:05
A tejben is megtalálható, potenciálisan közegészségügyi veszélyt jelentő aflatoxin felmérését és visszaszorítását tűzte ki célul az a program, melyre mintegy 300 millió forintot nyertek a NKFIH pályázatán a Debreceni...
A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta, illetve kereskedelmi partnereivel zároltatta a fogyasztók egészégének védelme érdekében, az alapanyag toxin...
A Cerbona azonnal visszahívta a 2011. május 13. és 2011. június 18. közötti minőség megőrzési idejű Durillo (500 gramm) és Durum (ömlesztett) márkanevű termékeit a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag...