Melanin téma

Albínók és albinoidok

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A melanin nevű festékanyag fontos szerepet játszik a szervezetet érő különböző sugárhatások kivédésében, leginkább az UV-sugarak elleni védelemben, ezért a melanin hiánya (albinizmus) esetén a megfelelő életmód csak a szükséges óvintézkedések mellett biztosítható.

Vissza lehet-e fordítani az őszülést?

Független Hírügynökség

Akik betegség vagy nagy stressz miatt őszültek meg, reménykedhetnek, hogy a tudósok egy szép napon képesek lesznek visszafordítani a folyamatot. Brit és német tudósoknak sikerült helyreállítaniuk a haj színét okozó melanin termelését, adta hírül pénteken a BBC brit közszolgálati hírportál.

Miért őszülünk?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Európai orvosok egy csoportja végre megoldotta a rejtélyt, mely régóta izgatja az embereket: miért őszülünk? A régi nézettel ellentétben, miszerint az ősz halánték a bölcsesség jele, a kutatások szerint az őszülésnek semmi köze a bölcsességhez.

A fekete család, akiknek 5-ből 3 gyereke albínó

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A fekete brazil család az általuk nevelt öt gyerekkel szinte tipikusnak mondható, egy dolgot kivéve: három gyermekük bőrszíne fehér.

Melaninnal szennyezett tejitalt találtak

Független Hírügynökség

Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak az élelmiszer ellenőrző hatóság szakemberei a szegedi Cora áruházban, még a hét közepén.