• Magyar Rákellenes Liga téma

    MTI
    A rendszeres mozgás, a sport csökkenti a rák kockázatát - emelte ki Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    Többen az önerőből felfedezett, immár sikeresen gyógyult személyek támadásának vélték a Magyar Rákellenes Liga idei kampányfilmjét, annak figyelemfelkeltő tartalmát. A kisfilm időközben lekerült a szervezet honlapjáról. Megkérdeztük a Liga elnökét, Dr. Bittner Nórát.
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    Magyar Rákellenes Liga
    A daganatos megbetegedések egyre nagyobb számban a fiatal, 40 év alatti korosztályt is érintik, fontos a megfelelő és hatékony tájékoztatásuk, ma azonban már másfajta megszólításra érzékenyek a fiatalok, és ezeket próbáljuk újra kialakítani, a középiskolákkal is együttműködve – nyilatkozta a WEBBeteg.hu kérdésére dr. Bittner Nóra, a Magyar Rákellenes Liga megválasztott elnöke, akivel feladatairól, a szervezet legfontosabb céljairól beszélgettem.
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    A Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban működő Harcosok Klubja a tüdőrákbetegek és hozzátartozóik rendszeres összejövetele, minden alkalommal egy-egy tünetmentes beteg és kezelőorvosa beszélgetnek a tüdőrákról, a betegség kezeléséről és minden olyan kérdésről, ami a gyógyulással kapcsolatos. A WEBBeteg.hu helyszíni riportja.
    Független Hírügynökség
    Hat egyszerű szabály betartásával - dohányzásmentes élettel, kevesebb alkohollal, több mozgással, egészséges táplálkozással, óvatos napozással és szintén óvatos szexuális élettel - elkerülhetőek lennének a daganatos betegségek - véli Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.
    WEBBeteg
    A tüdőrák korai felismerésének jelentőségére és a gyógyítás lehetőségeire kívánják felhívni a figyelmet a szervezők a "Célkeresztben a tüdőrák" elnevezésű egészségnappal és futógálával, amelyet szeptember 5-én rendeznek meg a Margitszigeti Nagyréten.
    WEBBeteg
    A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából 2009. április 4-én, szombaton, 10 órától, a Bartakovics Béla Közösségi Házban (Eger, Knézich Károly u. 8.) szeretettel vár minden kedves érdeklődőt közös rendezvényére!