Magyar Rákellenes Liga téma

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát a mozgás

MTI

A rendszeres mozgás, a sport csökkenti a rák kockázatát - emelte ki Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Dr. Bittner Nóra: Nem volt célunk a gyógyult betegek támadása

WEBBeteg - T. A., újságíró

Többen az önerőből felfedezett, immár sikeresen gyógyult személyek támadásának vélték a Magyar Rákellenes Liga idei kampányfilmjét, annak figyelemfelkeltő tartalmát. A kisfilm időközben lekerült a szervezet honlapjáról. Megkérdeztük a Liga elnökét, Dr. Bittner Nórát.

Dr. Bittner Nóra: az első beszélgetés alapozza meg az orvos-beteg bizalmat

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Dr. Bittner Nóra

A daganatos megbetegedések egyre nagyobb számban a fiatal, 40 év alatti korosztályt is érintik, fontos a megfelelő és hatékony tájékoztatásuk, ma azonban már másfajta megszólításra érzékenyek a fiatalok, és ezeket próbáljuk újra kialakítani, a középiskolákkal is együttműködve – nyilatkozta a WEBBeteg.hu kérdésére dr. Bittner Nóra, a Magyar Rákellenes Liga megválasztott elnöke, akivel feladatairól, a szervezet legfontosabb céljairól beszélgettem.

Miben segíthet egy betegklub a tüdődaganatosoknak?

WEBBeteg - T. A., újságíró

A Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban működő Harcosok Klubja a tüdőrákbetegek és hozzátartozóik rendszeres összejövetele, minden alkalommal egy-egy tünetmentes beteg és kezelőorvosa beszélgetnek a tüdőrákról, a betegség kezeléséről és minden olyan kérdésről, ami a gyógyulással kapcsolatos. A WEBBeteg.hu helyszíni riportja.

Hat szabály betartásával elkerülhető a rák

Független Hírügynökség

Hat egyszerű szabály betartásával - dohányzásmentes élettel, kevesebb alkohollal, több mozgással, egészséges táplálkozással, óvatos napozással és szintén óvatos szexuális élettel - elkerülhetőek lennének a daganatos betegségek - véli Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Futás a tüdőrák ellen

WEBBeteg

A tüdőrák korai felismerésének jelentőségére és a gyógyítás lehetőségeire kívánják felhívni a figyelmet a szervezők a "Célkeresztben a tüdőrák" elnevezésű egészségnappal és futógálával, amelyet szeptember 5-én rendeznek meg a Margitszigeti Nagyréten.