Mágnes téma

Káros-e az elektroszmog?

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2016-03-15 11:07
Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk az elektroszmog fogalmáról, és számtalan egymástól eltérő véleménnyel találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy van-e egészségkárosító hatása vagy nem kell tartanunk a technika rohamos fejlődésének következményeitől.
Francia kutatók új módszert dolgoztak ki a szívroham következményeinek őssejtekkel való kezelésére: a szív fölé beültetett mágnes segítségével vonzzák oda a vasoxidos nanorészecskékkel kezelt őssejteket a károsodott szívizomhoz.

A fülhallgató zavarja a szívritmusszabályzókat

Független Hírügynökség - 2008-11-10 10:11
Az MP3-lejátszók fülhallgatói közvetlen közelből, 2-3 centiméteres távolságból megzavarhatják a beültetett szívritmusszabályzókat és defibrillátorokat, állapították meg bostoni szakemberek.

Milyen hatással bír a mágnes?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2012-03-24 16:12
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni, hogy ha a szobában (kb. 12 m2) sok mágnes van, ami hangfalakban lévő mágneseket jelent, az hatással van-e az ember szervezetére, és ha igen, az pozitív vagy negatív hatással bír? Esetleg eltérő eg

mágnes

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos - 2010-06-11 10:57

Szeretném megkérdezni, hogy ha egy erős mágnes naponta többször a fejem közelébe került pár héten át alkalmanként pár percre, akkor ettől lehet-e valami baj vagy mire hat a mágnes?

Köszönettel: Anno