Lopás téma

Kleptománia, avagy a lopási kényszer

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2021-10-22 22:04
Kleptománia
Az utóbbi években nagyon felkapott, szinte divatos betegséggé vált a kleptománia, más néven lopási kényszer. Számos cikk jelenik meg hazai és külföldi sztárokról, akik érthetetlen lopási ügyekbe keverednek (pl.: Winona Ryder, Lindsay Lohan), másrészt egyre többen próbálnak ezzel a betegséggel takarózni is, ha lopáson kapják őket, sok esetben nem könnyű tisztázni a tényleges betegség határait.

Önműködő lopásgátlás

Több mint TestŐr - 2018-05-07 14:53
Az autótolvajok ellen milliónyi megoldást kínálnak. De sokan azért nem kedvelik a kormányzárat vagy az ilyen-olyan kapcsolókat, mert megbonyolítja az elindulást. Az önműködő lopás- vagy rablásgátló rendszerek előnye az, hogy semmit sem kell tenni, a rendszer magától életbe lép, ha illetéktelen használja az autót.

Viselkedési problémák: a lopás

WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus - 2013-01-07 07:38
Ami veszélyes, azt tiltsuk! Ami erkölcsi normáinknak nem felel meg, az nem biztos, hogy egy kisgyerek számára elfogadható és érthető, pláne indoklás nélkül. Ezt sose felejtsük el megtenni a gyermek mindenkori életkori fejlettségének megfelelő szinten.

Gyermekkori lopás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-05-05 21:00
7, 5 éves fiamat időnkét rajtakapom, hogy apróbb tárgyakat, pl. ceruzafaragó, radír, kisautó, elcsen a társaitól. Már óvodás kora óta fennáll ez a problémánk. Mitévő legyek?